23 september 2016

Dags att nominera Årets uppfinnarkvinna 2016

Nomineringstiden har gått ut!

Mellan den 1:a och 30:e september är slussarna öppna för att nominera kandidater till det prestigefyllda priset Årets uppfinnarkvinna 2016. Priset om 75000 kronor delas ut av Svenska Uppfinnareföreningen tillsammans med Almi Företagspartner. Idag är uppfinnarbranschen mycket mansdominerad och vi är således övertygade om att det finns många goda innovationsmöjligheter baserade på kvinnors idéer som Sverige går miste om. Målet är därför att lyfta fram en förebild som kan uppmuntra och inspirera fler kvinnor att satsa på att utveckla sina idéer.

Känner du någon uppfinnarkvinna som bör uppmärksammas eller är du kanske rentav själv den personen? Ta chansen att nominera henne till Årets uppfinnarkvinna 2016. Förutom 75000 kronor i stipendium innebär priset ära och mycket god publicitet vilket kan vara till stor hjälp i kommersialiserings- och marknadsföringssammanhang. Priset kommer att delas ut på Stockholmsmässan den 10 november.

Nominering sker via mejl till och ska innehålla följande information:

· För och efternamn på den du vill nominera
· E-postadress till den du vill nominera
· Kort beskrivning av produkten eller tjänsten som den nominerade har tagit fram
· Länk till eventuell hemsida och sociala medier
· Motivering med fokus på hur den nominerade inspirerar andra kvinnor till uppfinneri

Ange ämne ”Nominering Årets uppfinnarkvinna 2016” i mejlet. Vi kommer efter en första granskning höra av oss till intressanta kandidater för kompletterande frågor.

Tveka inte med att höra av dig till oss om du har några frågor på . Vi ser fram emot att läsa alla ansökningar och är tacksamma för att ni som nominerar hjälper oss att hitta Årets uppfinnarkvinna.

Helen Mattsson
projektledare för Årets uppfinnarkvinna