27 november 2013

Inbjudan - Årets uppfinnarkvinna 2013

Årets uppfinnarkvinna

Svenska Uppfinnareförening får sju miljoner i anslag från Vinnova för att stärka verksamheten för uppfinnare. Förutom drygt två miljoner till basverksamheten 2014 har Vinnova beslutat att stödja utvecklingen av Innovation för Regional Tillväxt, IRT, under tre år framöver. Det är en satsning på närmare fem miljoner för att stötta fristående uppfinnare i den tidiga processen.

Ett härligt program bjuder på inspiration och nya nätverk

  • Välkommen med Mats Olsson, ordförande Svenska Uppfinnareföreningen och Ann Follin, museidirektör Tekniska museet. 

  • Svenska Uppfinnareföreningens grundare Salomon August Andrée är mest känd som äventyrare och polarfarare. Men han är också ett exempel på en man som har kunnat tänka bortom samhällets dominerande föreställningar om kön och som argumenterat för kvinnors rättigheter i olika avseenden.  

  • Carolina Olsson, programansvarig Tekniska museet, presenterar utställningen 100 innovationer.  

  • Prisceremoni med Årets uppfinnarkvinna. Vi tar del av en spännande resa. Hur har hon gjort för att gå från idé till att idag introducera en uppfinning på marknaden – vi utlovar en historia som kommer imponera.  

  • Gunilla Thorstensson, Tillväxtverket, om kvinnors företagande, en framtidsfråga 

  • Föreläser gör Sophia Sundberg, författare till succén Twitterboken.Ingen tar miste på hennes glöd, passion och entusiasm när hon talar om sina expertområden. Det märks att hon älskar sitt arbete och det smittar av sig på alla hon möter. 

  • Glöggmingel med Årets uppfinnarkvinna, partners, sponsorer, juryn och många härliga uppfinnare.

Vi livesänder allt på webben. Adress för webbsändning kommer finnas här.

Tid, plats, anmälan

Tisdagen den 3 december klockan 13.30-16.30 på Tekniska museet, Djurgårdsvägen i Stockholm.

Du kan förhandsanmäla att du deltar vid ceremonin här, det underlättar för vår planering. En förhandsanmälan ger dig fri entré till museet från klockan 12.00 den 3 december 2013 – uppge vid entrén att du deltar vid prisceremonin för Årets uppfinnarkvinna 2013. Programmet startar 13.30.

Om utmärkelsen Årets uppfinnarkvinna

Till minne av innovationsrådgivaren Margareta Andersson-Hilstad utnämner Svenska Uppfinnareföreningen varje år Årets uppfinnarkvinna. Det gör vi för att särskilt uppmärksamma och stödja uppfinningar gjorda av kvinnor.

Jury 2013

Årets jury har bestått av Gunilla Thorstensson, Tillväxtverket, Ann Follin, Tekniska museet, Chatarina Nordström, Winnet, John Adolfsson, Stockholmskonsulterna och Mats Olsson, Svenska Uppfinnareföreningen som även är juryns ordförande. Juryns beslut går inte att överklaga.

Sponsorer, samarbeten och finansiering för Årets uppfinnarkvinna

Årets uppfinnarkvinna genomförs med stöd av Tillväxtverket och programmet Främja kvinnors företagande.