23 december 2018

Årets Uppfinnarkvinna 2019

Nominera till utmärkelsen Årets Uppfinnarkvinna 2019, senast den 31 december 2018!

Känner du en uppfinnarkvinna som bör uppmärksammas eller är det kanske rentav du själv? Ta chansen att nominera henne eller dig själv till Årets uppfinnarkvinna 2019. Nominering sker i mejl till senast den 31 december 2018 och ska innehålla följande information:

-Namn på den du vill nominera. Personen ska tillfrågas i förväg så att hon är in-förstådd med nomineringen.

-Kontaktuppgifter till den nominerade och till dig som nominerar.

-Kort beskrivning av uppfinningen som den nominerade har tagit fram. Bifoga gärna länk till eventuell hemsida och sociala medier om sådan finns.

Motivering till varför du anser att just den här kvinnan bör bli Årets Uppfinnarkvinna.
Ange som ämne ”Nominering Årets Uppfinnarkvinna 2019” i ditt mejl. Vi kommer efter en första granskning höra av oss till intressanta kandidater för kompletterande frågor.

Det är till minne av innovationsrådgivaren Margareta Andersson-Hilstad (1946-2005) som Svenska Uppfinnareföreningen utser Årets Uppfinnarkvinna. Det gör vi för att särskilt uppmärksamma och stödja uppfinningar gjorda av kvinnor.

Margareta Andersson-Hilstad var med och byggde upp den regionala uppfinnarrådgivningen under sin anställning hos Svenska Uppfinnareföreningen. Verksamheten startade med några ideellt arbetande rådgivare och Margareta övergick till att själv vara uppfinnarrådgivare från år 1989. Numera har denna rådgivning övertagits av Almi Företagspartner. Margaretas motto var: ”Alla idéer och alla uppfinnare måste få sin chans”. Den devisen försöker vi leva efter.

Uppfinnarbranschen är mansdominerad och vi vill särskilt uppmärksamma kvinnliga upp-finnare i det tidiga skedet. Det kan bli ännu fler. Vi är övertygade om att det finns många goda uppfinningar baserade på kvinnors idéer som väntar på att få se världen och som kan bidra till Sveriges tillväxt. Målet är därför att lyfta fram förebilder som kan uppmuntra och inspirera fler kvinnor att satsa på att utveckla sina idéer.

Prisutdelningen sker på Tekniska museet den 8 mars 2019 i Stockholm.  Vi återkommer med ytterligare information om formerna för prisutdelning.Ersättning kan tyvärr inte lämnas för resan till utdelningen.
 
Med vänlig hälsning
Anneli Schöldström
ordförande Svenska Uppfinnareföreningen, tel 070-3903833