Idéum - yrkeshögskola

Har du idéer som borde bli verklighet? Kanske behöver du en nytändning eller så vet du inte alls hur du ska göra? På Ideum hittar du både ny inspiration, ny kunskap, kompetent vägledning och ett stort kontaktnät.

Diplomerad Innovationsutvecklare, 160 YH-poäng
Yrkeshögskoleutbildningen är speciellt framtagen för dig som är kreativ och har egna unika idéer som du vill förverkliga och kanske starta eget företag. Efter avslutad utbildning ska du ha kompetenser för att i eget företag kunna utveckla, skydda, marknadsföra och sälja en eller flera uppfinningsbaserade produkter eller innovativa tjänster. 

Målet med utbildningen är att du även ska ha kompetenser att som anställd i mindre eller mellanstort företag kunna leda och samordna företagets samlade resurser till kommersialisering av uppfinningar. Utbildningen kan även leda till yrkesroller som exempelvis innovationsrådgivare, administratör av förslagsverksamhet och/eller arbetstagaruppfinningar samt sakkunnig då det gäller köp och försäljning av licenser avseende nyttjanderätten till uppfinningar.

Utbildningen är en praktiskt inriktad innovationsutbildning som behandlar hela innovationsprocessen från idé till marknad. Du får undervisning av pedagogiska föreläsare från näringslivet, med mångårig yrkeserfarenhet på sitt specialområde. Genom utbildningen får du värdefull kunskap och ett brett kontaktnät, som ger dig unika fördelar i ditt fortsatta arbete med innovationsutveckling av produktidéer och/eller innovativa tjänster.

www.ideum.se